Kennellägret - lite praktikaliteter

14.02.2019
Förhoppningsvis blir det sånt här väder
Förhoppningsvis blir det sånt här väder

Vi har fått lite mer frågor om praktikaliteter under lägret lägret som vi tänkte svara på. 

Vi samlas på fredag e.m. den 15 mars. När ni kommer så är det är bara att anmäla er i "receptionen" så blir ni anvisade till erat rum där ni kan boa in er lite. Klockan 19:00 är det samling för genomgång av helgens aktiviteter och lite fika (ingen middag).

Var och en betalar sin kursavgift/kost och logi till Långtora Hund & Jakt, det kan ni göra när som helst mellan ankomst och avresa. Ett tips är att ni inte gör det allihop på söndag vid avresa. För er som deltar med hund är det 4,500:- och för er utan hund är det 1,500:-, swisch, kort eller kontant.

På lördag och söndag blir det frukost 8-9 följt av teori/praktik med hundarna  fram till lunch 12-13.  Mer teori/praktik 13-16 och middag ungefär vid 18:30 på lördag, OBS ingen middag på söndag. Efter 16 på söndag blir det en kort avslutning/genomgång så räkna med att vi är klara senast 17. För er som är långväga finns det säkert möjlighet att övernatta till måndag, men då får ni betala ytterligare en natts logi, 500:-/person inklusive frukost. Säg till nån i personalen när ni kommer om ni vill stanna en natt till så ordnar dom det.

Praktiska övningar blir förstås utomhus och där gäller kläder för väder, ni får kolla väderprognoserna för Enköpingsområdet, det kan ju både vara vinter eller tidig vår i Mälardalen då, förhoppningsvis det senare:-). Det kan vara lämpligt att ha med ett värme/regntäcke till hundarna om det är kallt/blött eftersom det kan bli lite väntan mellan övningarna då vi är 11 hundar som deltar. Även om det är tätt mellan måltiderna så kan det också vara smart att ha med sig dryck och nåt att tugga på vid utomhusövningarna i nån liten rygga. I övrigt behövs inga speciella prylar förutom koppel till hunden förstås.

Om vi hinner och ni/hundarna orkar tänkte vi ha en liten plojtävling på lördag nån gång mellan 16 och 18:30. För den som vill tjyvträna så innehåller den lite apportering bl.a. Men ta det inte på för stort allvar, det är som sagt en plojtävling. Efter middagen blir det en liten överraskning, inga förberedelser krävs. Vi fixar lite snacks och var och en fixar den dryck ni önskar. Långtora har det mesta eller så tar ni med egen.