Kennelaktiviteter

Här publicerar jag aktuella händelser och aktiviteter för mina valpägare

Parning utförd mellan Eir & Myrbrännans Erk den 2, 4 o 6 maj

Då blev det lite kärlek i Sevalla i dagarna 3. Tack Roger för att jag fick använda Myrbrännans Erk a.k.a "Arras" till Kajpängets Eir för den här parningen. Nu är det bara att hålla tummarna.

Planerad parning mellan Eir & Myrbrännans Erk
i början av maj 2020

Det en blir mkt spännande parning i maj/juni mellan dessa två duktiga hundar. Parningen uppfyller SVK's avelsmål och kullen får ett utmärkt preliminärt HD-index på 110. Nu är det bara att hålla tummarna att allt går som planerat.

Den 2'a jan 2020 nedkom Gaia med 7 st välskapta valpar, 3 tikar och 4 hanar som alla har hittat nya hem. Återigen har många engagerade valpintressenter hört av sig och 7 av dessa har blivit tilldelade en valp. Några blev tyvärr utan även denna gång och jag önskar dom lycka till med valpletandet och hoppas att dom finner en Breton inom kort....

Från vänster, Lennart & Axa, Kristian & Bacchus, Jocke (Långtora), Björn & Ayak (stående), Mattias & Cigge, Pernilla (Ambras matte), Sofia (blivande matte till Delta, sittande), Anders (blivande husse till Delta, stående), Jocke & Bellman, Birgitta & Millan (blivand ematte till Danja), Lasse (blivande husse till Danja), Anders & Niila, Hugo &...

Då var det dags för avmaskning. Älgfärs blandat med Banmint gled ner på högkant, mumsi-mumsi. Brunis ville ha sin på silverfat, medans syrrorna tyckte det dög att äta direkt ur mattes hand:-)

En del är mer avspända en andra när dom får sin första manikyr. Gäller att ta dom nyätna o trötta då brukar det funka fint:-)

Då är dom små liven inne på sitt 4'e levnadsdygn. Dom har ökat ca 45% i vikt, vilket är helt enligt "mallen" (tidigare kullar). Fördelen med relativt små kullar är ju att det finns gott om mammamjölk till allihop:-).

En magiskt vacker morgon blev det på Gaia's första rastningspromenad efter valpningen. Första dagarna var det bara ut på tomten för att snabbt återvända till bebisarna. Nu har hon blivit tryggare och dom växer så det knakar:-)

Då har Gaia satt guldkant på vår tillvaro igen med 4 härliga tikvalpar. Klockan 01:40 den 18'e februari kom den första och 04:54 kom den sista. Stolt pappa är S.A. Traste denna gång. Den här gången ska vi behålla en tik själva och dom övriga tre har redan hittat sina nya framtida hem i Sundsvall, Sveg och Lit hos mycket...

Nu börjar vi se tydliga tecken på att Gaia sannolikt är dräktig. Främst viktökning, ca 1,5 kg mer än sin normala matchvikt och fått lite "gubbmage", men visst får hon lite mera mat och motioneras väldigt sparsamt, men det här är nog nånting annat. Nästa vecka går hon in på sin 6'e vecka och det stämmer ganska bra med viktökning,...